Jungiamės prie akcijos „(Ne)pėsčias bibliotekininkas“!

Jau šį šeštadienį startuoja visiems bibliotekininkams svarbi ir skaitytojus renginiais, susitikimais su autoriais džiuginantis įvykis – tai 22-oji Nacionalinė Lietuvos bibliotekų savaitė. Šiemet ji kviečia atkreipti dėmesį į gamtos ir tvarumo problemas ir ieškoti būdų, kaip kiekvienas gali prisidėti prie žemės, jos resursų tausojimo ir išsaugojimo ateities kartoms.

Nacionalinės Lietuvos bibliotekų savaitės tema – „Tvari biblioteka“ – pakvietė Panevėžio regiono bibliotekas jungtis į akciją „(Ne)pėsčias bibliotekininkas“. Visą savaitę (balandžio 23–29 d.) mieste gyvenantys bibliotekininkai bus raginami palikti automobilius namuose, o į darbą vykti viešuoju transportu, dviračiais, paspirtukais ar pėsčiomis. Taip siekiama sumažinti „tyliuoju žudiku“ praminto anglies dvideginio kiekį atmosferoje. Savaitės pabaigoje bus skaičiuojama ne tik, kiek išmetamųjų dujų pavyko sumažinti, bet ir bibliotekininkų nueiti žingsniai, kilometrai.

Šioje akcijoje dalyvaus ir Elenos Mezginaitės viešosios bibliotekos kolektyvas. Kviečiame prie šios iniciatyvos jungtis ir bibliotekos lankytojus. Juk kai geriau gamtai – geriau ir sveikatai!

Panevėžio apskrities G. Petkevičaitės-Bitės viešosios bibliotekos informacija