Knygų pasaulis

Siūlome susipažinti su naujausiomis knygomis vaikams, kurias jau rasite savo bibliotekoje. Patikusią – užsisakysite, paspaudę šalia jos esantį mygtuką „Užsakyti leidinį el. kataloge“.

Knygų sąrašai 1–10 klasių mokiniams – puikus orientyras tėvams, mokytojas, bibliotekininkams ir patiems vaikams bei paaugliams, ieškantiems gerų knygų.

Sąrašo sudarytojas dr. Kęstutis Urba pabrėžia, kad tai nėra privalomųjų knygų sąrašas, atvirkščiai, šias knygas siūloma, patariama skaityti tiems, kurie nežino, ką skaityti, šiek tiek paklysta tarp didžiulių knygų lentynų ir tikisi pagalbos rankos.

Jei jus domina tam tikra tema, padėti gali Teminiai literatūros sąrašai sudaryti atskiroms amžiaus grupėms. O juose daug knygų tam tikromis temomis, pavyzdžiui, apie gyvūnus ar žaislus, raganas ar vampyrus, istorinių arba ekranizuotų knygų, pasakojimų apie paauglių problemas ar nuotykius mokykloje ir t. t. Todėl siūlome pasižvalgyti į „Teminius literatūros sąrašus“, parengtus Lietuvos nacionalinės Martyno Mažvydo bibliotekos Tyrimų ir sklaidos skyriaus specialistų.

Į šį sąrašą pateko įvairaus meninio lygio knygos – nuo lengvų, pramoginių skaitinių iki sudėtingų kūrinių, todėl ką nors sau jame turėtų rasti platus skaitytojų ratas. Ženkliukas „T+“ reiškia, kad knyga turi tęsinių. Atkreipiame dėmesį, kad tai nėra rekomenduojamų knygų sąrašas.

Patikusias knygas iš teminių ir rekomenduojamų knygų sąrašų galite užsisakyti čia, arba teiraukitės artimiausioje vaikus aptarnaujančioje bibliotekoje.