2021-

2022 m. Biblioteka sėkmingai dalyvavo vasario mėn. vykusioje „Vilniaus knygų mugėje 2022“ su dviem edukacinėmis programomis.

Knyga „Elena Mezginaitė: žmonės man – viskas“ iš 126 Kultūros ministerijos rengiamam Knygos meno konkursui pristatytų leidinių įvertinta diplomu kaip viena iš gražiausių 2021 m. išleistų knygų.

Smėlynės bibliotekoje įdiegta virtualios realybės paslauga. Atnaujinta TBA paslauga.

Smėlynės bibliotekoje pradėjo veiklą skaitytojų klubas „Skaitau Panevėžyje“

Lina Dubauskienė skaitė pranešimą „Biblioterapija socialiai pažeidžiamoms grupėms Šiaurinėje bibliotekoje“: tarptautiniame seminare „Suaugusiųjų lankytojų mokymosi ir laisvalaikio praleidimo galimybės bibliotekose“ (anglų kalba), Birštono biblioterapijos konferencijoje „Knyga gali prakalbinti ir gydyti“, Pravieniškių pataisos namuose – atvirojoje kolonijoje vykusioje praktinėje konferencijoje.

Dvi darbuotojos dalyvavo darbo stebėjimo vizituose pagal Erasmus+ programos akreditacijos projektą: Lina Dubauskienė – Šelefteo (Švedija) miesto bibliotekoje, Edita Balčiūnienė – Pernu (Estija) miesto bibliotekoje.

Lina Dubauskienė apdovanota: LR Kultūros ministro padėka už aktyvų praktinį biblioterapijos metodų taikymą; LR švietimo, mokslo ir sporto ministerijos padėka ir kelione į Estiją už dalyvavimą „Atverk duris vasarai“ iniciatyvoje; Kalėjimų departamento prie Lietuvos respublikos teisingumo ministerijos direktoriaus  padėka už savanorišką veiklą resocializacijos procese, LR Teisingumo ministerijos padėka ir atminimo suvenyru už penitencinės veiklos stiprinimą.

Bibliotekos direktorė Loreta Breskienė apdovanota Kalėjimų departamento prie Lietuvos respublikos teisingumo ministerijos direktoriaus padėka už savanorišką veiklą resocializacijos procese.

2021 m. Viešojoje bibliotekoje įdiegta knygomato paslauga; prie Smėlynės ir Šiaurinės bibliotekų įrengtos knygų grąžinimo dėžės.

„Židinio“ bibliotekoje pradėti sensoriniai užsiėmimai vaikams, turintiems autizmo spektro bei kitų kalbos ir komunikacijos sutrikimų.

Sukurta nauja, pritaikyta išmaniesiems įrenginiams, bibliotekos interneto svetainė.

Minint E. Mezginaitės 80-ąsias gimimo metines, parengta ir išleista pokalbių rinktinė „Elena Mezginaitė: žmonės man – viskas…“, prie Viešosios bibliotekos įrengtas suoliukas su galimybe klausytis E. Mezginaitės poezijos įrašų, bibliotekos svetainėje sukurta interaktyvi Elenos Mezginaitės erdvė, visose miesto bibliotekose buvo eksponuota nuotraukų iš poetės asmeninio albumo paroda, pagal kurią buvo sudarytas literatūrinis maršrutas „Išlikusi poezijos skambėjime“, vyko moksleivių ekslibriso konkursas „Ex libris. Elenai Mezginaitei – 80“.

Smėlynės biblioteka įgyvendino projektą „Skaitymas – tiltas tarp žemynų“, kuriame dalyvavo Panevėžio „Vilties“ gimnazijos ir vienos iš Melburno (Australija) mokyklų pirmokai.

Panevėžio pataisos namuose vyko Šiaurinės bibliotekos inicijuoti biblioterapijos užsiėmimai, skaitmeninio raštingumo mokymai bei neformaliojo ugdymo mokymai „Inicijuok ir įgyvendink savo idėjas“.

Prie Smėlynės bibliotekos įrengta skaitymo erdvė (skverelis).

Šiaurinė biblioteka Lietuvos savivaldybių viešųjų bibliotekų asociacijos skelbtame konkurse laimėjo „Draugiškiausios bibliotekos“ nominaciją.

Dvi „Židinio“ bibliotekos edukacinės programos – „Elektroninės pelėdos“ ir „Pasakų terapija su Pelėda Drūlija“ buvo pristatytos Panevėžio regiono bibliotekininkams ir skaitytojams tiesioginės transliacijos Youtoube kanale metu.

Vaikų bibliotekos „Žalioji pelėda“ vykdytas projektas „Virtualūs susitikimai“ buvo pristatytas Kroatijos Rijekos miesto bibliotekos virtualaus darbo stebėjimo vizito metu.

Nuo rugpjūčio 12 d. prasidėjo LIBIS SAP sistemos modernizavimas ir perkėlimas į kitą aplinką.