Turtinga kalba – turtingas aš

Tradicija tampa minėti tarp svarbių ir reikšmingų Lietuvai švenčių – Vasario 16-osios ir Kovo 11-osios – įsiterpusias Lietuvių kalbos dienas.

Ar gali skaitymas, kuris dažniausiai yra gana tylus procesas, atskleisti mūsų gimtosios kalbos grožį? Įdomūs iššūkiai visuomet skatina ne tik azartą, bet ir kūrybiškumą. Neabejodamas, kad viską galima įveikti kartu su savo bičiuliais, „Smėlynės“ bibliotekos kolektyvas organizavo konkursą „Turtinga kalba – turtingas aš“. Jo tikslas – naujai atrasti kalbos grožio lobius ir visiems, dar abejojantiems, ar verta skaityti, pabandyti įtaigiai pristatyti knygą ir išsklaidyti tas abejones.

Konkurse dalyvavo daugiau nei 100 mylinčių knygą ir gimtąją kalbą moksleivių iš 7 Panevėžio ugdymo įstaigų. Pristatydami savo mėgstamas knygas, jaunieji skaitytojai taip įsijautė į šių knygų herojus, kad nepabūgo žiemos šaltuko, nepatingėjo pasirūpinti įspūdingomis dekoracijomis ar paieškoti netikėtos vietos savo idėjos įgyvendinimui. Konkursiniai darbai paviešinti „Smėlynės“ bibliotekos „Facebook“ paskyroje. Per trumpą laiką, skirtą balsavimui, jaunieji dalyviai sulaukė didelio dėmesio ir šimtais skaičiuojamų patiktukų.

Nė vienas konkurso dalyvis neliko neapdovanotas: anksčiau ar vėliau juos tikrai pasieks prizai, diplomai, padėkos. Laimėjome visi: žiūrovai, dalyviai ir, žinoma, knygos!


Monika Kazlauskė,
Smėlynės bibliotekos vyresn. bibliotekininkė