Lietuva skaito!

Gegužės 7-ąją dieną, minint Spaudos atgavimo, kalbos ir knygos dieną, vaikų literatūros skyriuje „Žalioji pelėda“ vyko nuotoliniai garsiniai skaitymai. Šiais skaitymais prisijungėme prie akcijos „Lietuva skaito“, vykstančios jau septintą kartą. 2021 m. akcijos šūkis – Lietuva skaito vaikams! Todėl pakvietėme skaityti ne tik vaikus, bet ir jų mokytojas.

Akcijoje dalyvavo „Šaltinio“ progimnazijos mokytoja Snaigė Varanauskienė su trečiokais, „Aušros“ progimnazijos mokytoja Vesta Gorienė su trečiokais ir „Ąžuolo“ progimnazijos mokytoja Dovilė Breivienė su pirmokais.

Klausėmės trečiokų Nojaus, Urtės ir Tajaus skaitomų sakmių „Vėjas ir vaikas“, „Apgautos laumės“, „Aitvaro išperinimas“, širdį virpino „Aušros“ progimnazijos mokytojos Vestos ir jos mokinių skaitomos ištraukos iš J. Biliūno apsakymo „Brisiaus galas“. 

„Ąžuolo“ progimnazijos pirmokų mokytoja Dovilė nuotaikingai paskaitė ištrauką iš B. Jovaišienės knygos „Šuniuko Vinco kelionės aplink pasaulį“, o drąsi pirmokė Rugilė skaitė ištrauką iš knygos „Pasakos apie drąsias mergaites“.

Bibliotekininkė Anžela pasidalino poezijos perliuku – Vainiaus Bako eilėraščiu „Pasakų knyga“ iš rinkinio „Ką manė kamanė“. Dėkojame visiems dalyviams už draugystę ir bendrystę!

Anžela Vasiliauskienė,
vyresn. bibliotekininkė