Švęskime miesto gimtadienį kartu

Rugsėjo 4 d. Panevėžio Elenos Mezginaitės viešoji biblioteka kviečia kartu švęsti miesto gimtadienį ir mėgautis akimirkomis – žinių, spalvų, pažinimo, kūrybos, bendravimo ir atradimo.

Vasario 16-osios gatvėje, erdvėje šalia vaikų bibliotekos „Šaltinėlis“ kviečiame miestiečius ir jų svečius prisiminti poetės Elenos Mezginaitės eilėraščių posmus, vaikus – į edukaciją, kurios metu jie išmoks pasigaminti sau sėkmę nešantį aitvarą. Japonų kultūroje vėjo kojinė arba aitvaras – koinobori (jap. karpių vėliava). Koinobori nuspalvinama taip, kad atrodytų kaip karpis. Japonijoje karpis asocijuojasi su tikslo siekimu, ištverme bei sėkme.

Smagu savyje atrasti kūrėją, tegu ir nedidelių dalykų. Vaikai taip pat ir patys susikurs sau patinkantį ženkliuką – nupieš, nuspalvins ir atsispaus su ženkliukų gamybos presu.

Kviesime dėlioti dėliones, dalyvauti viktorinose. Nė vienas dalyvis neliks be prizo – juos apdovanosime suvenyrais, o mažiesiems už teisingai atsakytus klausimus pasakų herojai išlankstys iš balionų stebuklingą gyvūnėlį.

Lauksime jūsų nuo 14 iki 18 val. Iki pasimatymo!