Ne visiems Kalėdos baltos

Kalėdinis laikotarpis – vienas gražiausių metuose. Girliandomis, kalėdinėmis dekoracijomis, tūkstančiais šviečiančių lepučių spindinčios parduotuvių vitrinos, sklindantis cinamono ir gvazdikėlių kvapas kuria šventinę nuotaiką, skatina atvirą ir nuoširdų bendravimą su artimaisiais, kviečia visus pajusti kalėdinę dvasią ir dalintis gerumu su aplinkiniais. Deja, ne visiems šis laikotarpis toks spindintis, kvepiantis ir džiugus. Mums tai liūdna šventė, teigė Panevėžio pataisos namų moterys, o jų akyse atsispindėjo namų ir artimųjų ilgesys…

Pirmąją šv. Kalėdų dieną Lietuvos biblioterapijos asociacijos prezidentės, poetės prof. Dr. Jūratės Sučylaitės iniciatyva Panevėžio pataisos namų skaitytojų klubo narės dalyvavo poetinės terapijos užsiėmime. „Poetinė terapija – dvasinio augimo ir psichinės sveikatos stiprinimo metodas“ – sako J. Sučylaitė. Užsiėmimo metu moterys klausėsi poetės skaitomų savo eilių, H. Nagio, M. Martinaičio, V. Mačernio tekstų. Vėliau moterys savo mintis ir emocijas užrašė atlikdamos kūrybinio rašymo užduotį, skaitė sukurtus tekstus ir dalinosi savo kūrybiniais atradimais.

Viliamės, kad šis, akimirksniu prabėgęs, susitikimas taps šviesos blyksniu tamsiuoju laikotarpiu, bus žingsnis savęs pažinimo link ir įkvėps tolimesniems kūrybiniams ieškojimams.

Lina Dubauskienė,
Šiaurinės bibliotekos vedėja