Virtuali realybė tampa tikrove!

Virtualus pasaulis veržiasi į mūsų namus, pramogas ir darbus. Smėlynės ir Šiaurinė bibliotekos siūlo nepakartojamą ir nenusakomą pojūtį, galimybę pasinerti į dar nematytus pasaulius, išbandyti įvairiausias simuliacijas ir tuo pačiu dar labiau praturtinti savo laisvalaikį ir pramogas.

Smėlynės bibliotekoje galite naudotis virtualios realybės (VR) akiniais. Dažniausiai VR akiniai pasitelkiami žaidimams, tačiau yra galimybė juos naudoti ir darbo reikmėms. Čia veikia virtualūs pokalbių kambariai, kuriuose su jūsų susikurtu profiliu būsite konferencijų salėje kartu su kolegomis ir pristatinėsite arba stebėsite prezentacijas. Taip pat VR akinių pagalba galite apsilankyti virtualioje parodoje, muziejuje ar bibliotekoje ar pasisvečiuoti Anos Frank šeimos namuose.

Šiaurinėje bibliotekoje galima nusikelti į virtualią realybę, kurioje yra vaikų, suaugusiųjų ir senjorų erdvės. Vaikai pateks į atrakcionų parką, kur jų lauks įvairūs žaidimai: krepšinis, tenisas, šaudymo rungtys ir kt. Suaugusiųjų erdvėje – povandenis laivą, kur turėsite apsaugoti povandeninę bazę nuo ryklių, galėsite plaukioti ar laboratorijoje tyrinėti povandeninį pasaulį. Senjorai taip pat ras įvairių veiklų: galės groti būgnais, kurti muziką, žaisti atminties žaidimus, vaikščioti po labirintą. Virtualiame pasaulyje yra galimybė žaisti kartu su kitais Lietuvos bibliotekų lankytojais.

Įranga įsigyta iš projekto „Gyventojų skatinimas išmaniai naudotis internetu atnaujintoje viešosios interneto prieigos infrastruktūroje“, kurį vykdo Lietuvos nacionalinė Martyno Mažvydo biblioteka, finansuoja Europos regioninės plėtros fondas (www.einvesticijos.lt).

Kviečiame pasinaudoti galimybe aplankyti virtualų pasaulį.

Būtina išankstinė registracija: Smėlynės bibliotekoje tel. 8 45 460587, Šiaurinėje biblioteka tel. 8 45 463967.

Vika Šešetienė,
vyresn. bibliotekininkė

Nijolė Andrulienė,
vyresn. bibliotekininkė