„Kavos žmonių“ viešnagė „Židinio“ bibliotekoje

Į rėmelius įsirangę sėdintys, šokinėjantys, susimąstę rudi žmonės jau žvelgia į visus atėjusius. Sausio 18-os vakarą „Židinio“ bibliotekoje pristatyta panevėžiečio, fotografo, dailininko, poezijos mėgėjo Arūno Revoto autorinių darbų paroda „Kavos žmonės“.

Panevėžio moksleivių namų gitaros studijos būrelio mokiniams Titui Pėžai ir Vakarei Šnyraitei atliekant Gyčio Paškevičiaus dainą „Mano kraštas“ buvo pradėtas vienintelio Lietuvoje kavos tirščiais piešiančio menininko parodos pristatymas. Nutilus muzikai, rašytojo Paulo Coelho žodžiais prabilo bibliotekininkė Lina Kučinskienė: „Tai, kas nutiko vieną kartą, gali daugiau niekada nepasikartoti. Tačiau tai, kas nutiko du kartus, greičiausiai nutiks ir trečią“. Biblioteka „Židinys“ džiaugiasi būdama pirmoji biblioteka, kurioje eksponuojama Arūno Revoto paroda „Kavos žmonės“, ją bus galima pamatyti kiek vėliau ir Šiaurinėje bibliotekoje. Kadangi jau žinoma, kad paroda bibliotekų erdvėse bus eksponuojama du kartus, vadinasi, turės būti ir trečias…

Arūnas Revotas parodos pristatyme su renginio dalyviais dalinosi piešimo technika ir mintimis apie įkvėpimą. Pasak jo, šiuo metu kava – didžiausias įkvėpimas, o žmona Snieguolė pridūrė, kad vyrui kūryba – tai ir atsipalaidavimo forma po sunkių darbų. Fotografas prisipažino, kad kasdien mielai pasimėgauja kava, o žmona juokavo, kad kaimynams kol kas jos nešti nereikia, užtenka savos – sukurti trims piešiniams, pasirodo, pakanka vieno puodelio.

Kodėl piešiami būtent žmonės? Arūnas Revotas prisipažino, kad juos piešti – lengviausia. Susirinkusiuosius labiausiai žavėjo piešiniuose ryškios, didelės, įsimintinos akys. Parodos autorius pridūrė, kad piešdamas nesistengia pavaizduoti konkretaus žmogaus bruožų. Nors žmona Snieguolė kai kuriuose vaizduose atranda ir save. Moterį labiausiai žavi tai, kad kasdien piešinyje galima pamatyti vis kitą vaizdą.

Panevėžietis prisipažino, kad didžiausia jo svajonė – parodą eksponuoti savo namų kieme. Didelė tikimybė, kad noras išsipildys šiltuoju metų sezonu.

Nors šiuo metu piešimas kavos tirščiais užima visą Arūno Revoto laisvą laiką, tačiau renginio metu panevėžietis iš rankų nepaleido fotoaparato. Fotografija ir poezija – dar vieni parodos autoriaus pomėgiai. Jų namuose guli du sąsiuviniai, pilni eilių. Kažkada, kai tam ateis laikas, galbūt bus išleista ir poezijos knyga.

Skambant paskutinei moksleivių dueto atliekamai dainai, renginys ėjo į pabaigą. Susirinkusieji neskubėjo skirstytis: apžiūrinėjo parodą, bendravo su menininku, fotografavosi šalia įsimintiniausių piešinių.

Biblioteka „Židinys“ mielai kviečia aplankyti Arūno Revoto parodą „Kavos žmonės“, kuri bus eksponuojama iki vasario 11 d.

Vaida Žalienė,
vyresn. metodininkė komunikacijai ir projektų valdymui

Vaidos Žalienės nuotraukos