Tarptautinė vaikų knygos diena

Ir maži, ir dideli puikiai pažįsta danų rašytoją Hansą Christianą Anderseną. Balandžio 2-ąją švenčiama ne tik jo gimimo diena, bet ir Tarptautinė vaikų knygos diena. Jos tikslas – įkvėpti skaitymo meilę ir atkreipti dėmesį į vaikų knygas. Nuo 1967 m. šią dieną kviečia minėti Tarptautinė vaikų ir jaunimo knygų taryba (IBBY). Lietuvoje Tarptautinė vaikų knygos diena švenčiama nuo 1993 m., o tai reiškia, kad šiemet ji minima jubiliejinį – 30-ąjį kartą! Šia proga IBBY Lietuvos skyrius organizavo piešinių konkursą, kurio nugalėtoja tapo penkiametė Smiltė Dekteriovaitė. Jos ir mamos kūrinys virto jubiliejinės Tarptautinės vaikų knygos dienos plakatu.

Elenos Mezginaitės viešoji biblioteka kviečia kartu paminėti Tarptautinę vaikų knygos dieną, aplankant bibliotekos padaliniuose veikiančias parodas ir dalyvaujant viktorinose bei intelektualiuose žaidimuose.

Biblioteka „Šaltinėlis“, Respublikos g. 26/2:
Balandžio 1–30 d. – Šakių raj. Lukšių Vinco Grybo gimnazijos 3 klasės mokinių piešinių paroda, skirta vaikų knygos dienai „Atkeliavę iš H. K. Anderseno pasakų“. Mokytoja R. Šutrikė-Mataitienė

Vaikų biblioteka „Žiburėlis“, Parko g. 49:
Balandžio 1–29 d. – Literatūros paroda „Knygos skraidina mane“

Vaikų literatūros skyrius „Žalioji pelėda“, Kniaudiškių g. 38:
Balandžio 5–29 d. – Vaikų kūrybinių darbų paroda „Knygų herojai“

Šiaurinė biblioteka, Pušaloto g. 55:
Balandžio 1 d. 11. 30 val. – Viktorina „Berniukas iš Odensės“

Biblioteka „Židinys“, Nemuno g. 76:
Balandžio 5 d. 11 val. – Intelektualus žaidimas „Hanso Kristiano Anderseno pasaulis“

Malonaus laiko su knyga!