Biblioteka kvietė pasimatyti Elenos Mezginaitės alėjoje

Gegužės 14-sios vakarą Panevėžyje buvo minima Europos Muziejų naktis „Skani kultūra“, kurią organizavo Panevėžio Kraštotyros muziejus. Prie šios iniciatyvos prisijungė ir Panevėžio Elenos Mezginaitės viešoji biblioteka – šeštadienio vakarą miesto gyventojai buvo kviečiami pasimatyti poetės Elenos Mezginaitės asmeninio archyvo nuotraukų alėjoje.

Šalia Panevėžio Elenos Mezginaitės viešosios bibliotekos padalinio – bibliotekos „Šaltinėlis“ –  įsikūrusi poetės nuotraukų alėja traukė miesto gyventojų ir svečių akis. Muziejų nakties metu bibliotekos kolektyvas kvietė pažinti, sužinoti įdomių, negirdėtų faktų apie panevėžietės darbą, kūrybą ir asmeninį gyvenimą: naktinėtojai apžiūrėjo asmeninio archyvo nuotraukas, skaitė ištraukas iš dienoraščio, žiūrėjo trumpą video apie Eleną Mezginaitę, sukurtą Panevėžio G. Petkevičaitės-Bitės viešosios bibliotekos darbuotojų, suko virtualų laimės ratą ir atsakinėjo į klausimus. Geriausiai pasirodžiusieji viktorinoje sulaukė staigmenos – jiems buvo padovanota pernai bibliotekos išleista pokalbių rinktinė „Elena Mezginaitė: žmonės man – viskas…“.

Po dviejų metų pertraukos, šiemet Muziejų naktis įvyko be jokių apribojimų, todėl sulaukta tikrai didelio miesto gyventojų susidomėjimo: Elenos Mezginaitės alėjoje lankėsi ne tik pavieniai asmenys, tačiau ir šeimos su vaikais, augintiniais. Pasimatyti Elenos Mezginaitės alėjoje ir pasikalbėti, prisiminti panevėžietę poetę panoro apie 60 Muziejų nakties dalyvių. Pasukti virtualų laimės ratą ir atsakyti į klausimus norinčių tikrai buvo daug – kai kuriems Muziejų nakties naktinėtojams teko netgi luktelėti savo eilės! Daugeliui užsukusių puikiai sekėsi – net 25 knygos „Elena Mezginaitė: žmonės man – viskas…“ atsidūrė panevėžiečių ir miesto svečių rankose.

Panevėžio Elenos Mezginaitės viešoji biblioteka džiaugiasi prisijungusi prie Muziejų nakties iniciatyvos ir primena, kad visi yra laukiami bibliotekos padaliniuose: juose ne tik naujausios knygos, spauda, tačiau ir susitikimai su knygų autoriais, įvairūs renginiai ir net virtualios realybės įranga!

Vaida Žalienė,
vyresn. metodininkė komunikacijai ir projektų valdymui

Miglės Nasevičienės nuotraukos