Tarptautinė vaikų gynimo diena: gėlių sodinimas, šunelis Amsis ir vaikų talentai

Birželio 1-ąją minimos net dvi svarbios datos: tai ir vasaros pradžia, ir Tarptautinė vaikų gynimo diena. Šia proga visuomenė yra kviečiama atkreipti dėmesį į vaiko teisių saugojimo svarbą ir jų gerbimą. Vaikams birželio 1-oji – didelė šventė, todėl biblioteka nepamiršo šios dienos paminėti nuotaiką keliančiais renginiais mažiesiems.

Net trijuose bibliotekos padaliniuose įvyko gėlių sodinimo akcija ir šventė vasaros pradžiai paminėti „Vaikai – gyvenimo gėlės“. Šia proga bibliotekos padaliniuose apsilankė mažieji panevėžiečiai. Atvykę vaikai dainavo daineles, deklamavo eilėraščius. O po to visi kibo į darbą: sodino bibliotekos turimus ir pačių atsineštus šlamučių, gvazdikėlių, surfinijų, margenių ir kt. sodinukus. Vaikai drąsiai ėmė į rankas gėles, sodino jas į žemę, laistė vandeniu. Taip biblioteka mažuosius supažindino su augalo sodinimo subtilybėmis ir kvietė puošti ne tik bibliotekos, bet ir sau artimą aplinką. Gėlių sodinimo akcija visiems priminė, kad rūpesčio ir globos reikia ir augalui, ir vaikui. Pasodinę gėles mažieji bibliotekos aplinką papuošė ir savo piešiniais – ant asfalto vaikai piešė kreidelėmis. O šventę vainikavo dovanos – vaikai į darželį sugrįžo su iš balionų pagamintomis gėlėmis!

Šią smagią dieną vaikai buvo pakviesti atskleisti savo talentus. Panevėžio „Saulėtekio“ progimnazijos antrokai susirinkusiems suvaidino spektaklį „Dainavimo pamoka“. O po to pradinukus ir lopšelio-darželio „Jūratė“ ugdytinius aplankė bendruomenės pareigūnė su policijos bičiuliu – šuneliu Amsiu. Vaikai sužinojo apie saugų elgesį namuose ir gatvėje, buvo apdovanoti atšvaitais ir išlankstytais Amsiukais-balionėliais. Panevėžio moksleivių namų popgrupė „Šypsenėlė“ taip pat atskleidė savo muzikinius talentus – surengė koncertą „Pro vaikystės langą“ ir lopšelio-darželio „Rugelis“ vaikams atliko keletą dainų: apie gardžiausius patiekalus „Mamytės pusryčiai“, apie dvi susipykusias mašinėles „Mašinėlės“, kas vyksta per mokyklos pertraukas paaiškėjo dainoje „Pertraukėlė“, mylimiems augintiniams skirta daina „Apie papūgą Kakadu“, apie gimtąją šalį „ Apie Lietuvą“ ir kt.

Tarptautinę vaikų gynimo dieną biblioteka pakvietė pasidžiaugti vaikų buvimu šalia, jų nerūpestinga vaikyste, žaismingumu ir šypsenomis. Juk vaikai – gražiausios gyvenimo gėlės!

Gėlių sodinimo akcijos – tai viena iš bibliotekos vykdomo aplinkosaugos švietimo projekto „Girdžiu gamtos šnaresį“ dalių. Akciją finansavo Panevėžio miesto savivaldybė.

Vaida Žalienė,
vyresn. metodininkė komunikacijai ir projektų valdymui

Bibliotekos nuotraukos