Baigėsi akcija „Bibliotekų knygų Kalėdos“

Tamsiausiu metų laiku, gruodžio pradžioje, kuomet visi dar tik laukė gražiausių metų švenčių, Lietuvos bibliotekininkų draugija kartu su rėmėju Asseco paskelbė akciją „Bibliotekų knygų Kalėdos“, kurios šūkis – „Dalinkis istorijomis ir nuotykiais“. Prie šios akcijos prisijungė ir Panevėžio Elenos Mezginaitės viešoji biblioteka.

Įžiebtos kalėdinės lemputės kasmet suteikia šviesos, jaukumo, šilumos ir stebuklo jausmą širdyje. Pernai, artėjant gražiausioms metų šventėms, bibliotekos padaliniuose vyko įvairūs renginiai: kalėdinės kūrybinės dirbtuvėlės vaikams ir suaugusiems, kurias organizavo bibliotekos darbuotojos ir tautodailininkės Dainora Guokienė, Virginija Jurevičienė ir Daiva Stropaitienė, veikė kalėdinis paštas vaikams. Belaukiant Šv. Kalėdų, menininkė Laima Dzigaitė pristatė 2023 m. kalendorių, įvyko tautodailininkės, meno kūrėjos, jogos mokytojos, dviejų knygų autorės Laimutės Vološkevičienės kalėdinis kūrybos vakaras „Mano angele šviesos“. Minint Tarptautinę arbatos dieną, bibliotekoje pasklidos meduolių ir arbatos kvapai – lankytojai dalyvavo kalėdinėje akcijoje ir literatūros parodoje „Šventomis Kalėdomis kvepiantis arbatos puodelis“. Šalia šių renginių vyko akcija „Bibliotekų knygų Kalėdos“. Skaitytojai ir bibliotekos lankytojai mielai dalinosi gerumu –  sulaukta ne tik knygų (padovanoti net 7 egzemplioriai U. Lachauer knygos „Rojaus kelias“!), bet ir stalo žaidimų.  Bibliotekos kolektyvas taria didelį AČIŪ nuolatiniams dovanotojams – Nijolei R., Stasei B. ir visiems kitiems, panorusiems dalintis. Jau greitai dovanotos knygos ir stalo žaidimai atsidurs lentynose ir bus prieinamos bibliotekos lankytojams.

Praėjusiais 2022-aisiais metais Panevėžio Elenos Mezginaitės viešoji biblioteka nuveikė daug darbų: atsiimtas gražiausios metų knygos apdovanojimas už 2021 m. išleistą pokalbių rinktinę „Elena Mezginaitė – žmonės man viskas…“, suorganizuota Poezijos diena Laisvės aikštėje, sudalyvauta Muziejų naktyje ir Vasarvidžio šventėje, prisijungta prie iniciatyvos „Laiškas pirmokui“, bibliotekos padaliniuose svečiavosi Lietuvių kalbos instituto paroda „Paliesk lietuvių kalbą rankomis“, vėl imta teikti atnaujinta tarpbibliotekinio abonemento paslauga ir kt. Bibliotekos kolektyvas kviečia susitikti, draugauti ir 2023-iaisiais metais!

Vaida Žalienė,
vyresn. metodininkė komunikacijai ir projektų valdymui

Bibliotekos nuotrauka