Triukšmingoje Užgavėnių šventėje – spalvingų paukštukų gamyba

Vasario 19 dieną, sekmadienį, kultūros ir poilsio parke buvo triukšminga: šėlo velniai, raganos, čigonai, žydukai, kovojo lašininis ir kanapinis, muzikavo įvairūs kapelų ansambliai – taip buvo šiemet švenčiamos Užgavėnės Panevėžyje! Itin gausiai susirinkę panevėžiečiai ir miesto svečiai linksmai įsitraukė į šventę ir į jos siūlomas atrakcijas. Žiemą iš kiemo varė ir Panevėžio Elenos Mezginaitės viešoji biblioteka.

Smagiai nusiteikę, nepabūgę vėjo ir vis atplaukiančių pilkų debesų, sekmadienio popietę panevėžiečiai jungėsi prie įvairių Užgavėnių šventės žaidimų, pramogų ir užsiėmimų. Vieną jų miestelėnams pasiūlė ir bibliotekos kolektyvas – kad greičiau pavasaris ateitų, vaikai ir suaugusieji buvo kviečiami pasigaminti pavasario šauklius – įvairiaspalvius paukštukus. Šventės dalyviai drąsiai sėdo prie bibliotekos suolelio ir gaminosi pavasarišką dekoraciją. Ir didelės, ir mažos rankelės minkė modeliną, formavo snapą, sparnus ir uodegą, paukštukai buvo dailinami įvairiais ornamentais, plunksnelėmis. Kiti gaminosi sparnuotį iš popieriaus – juodo pavasario šauklio pilvelis buvo puošiamas apsukus įvairiaspalviais siūlais – kai kurie šventės dalyviai paukštuką puošė Lietuvos vėliavos spalvomis. Ši gaminama dekoracija taip pat buvo puošiama įvairiais pačių gamintojų sugalvotais motyvais, apklijuoti blizgučiais, prie jų grožio prisidėjo ir plunksnelės. Užsiėmimo dalyviai džiaugėsi savo kūrybiniais darbais.

Bibliotekos kolektyvas šventės dalyvius vaišino karšta žolelių arbata su medumi ir šypseną ar pamąstymą keliančia sentencija. Šildė ir linksmi, smagūs pokalbiai su miestelėnais.

Panevėžio Elenos Mezginaitės viešosios bibliotekos kolektyvas džiaugiasi galėdamas Užgavėnių šventėje pamatyti susidomėjusias renginio dalyvių akis, susitikti bibliotekos lankytojus, pasikalbėti su panevėžiečiais ir miesto svečiais. Lai pagaminti paukštukai prišaukia saulėtą ir visų išsiilgtą pavasarį!

Vaida Žalienė,
vyresn. metodininkė komunikacijai ir projektų valdymui

Vaidos Žalienės nuotraukos