Gamtos įkvėpti darbai

Viešojoje bibliotekoje iki rugpjūčio 30 d. galite aplankyti čia eksponuojamą Vaivos Malinauskienės tapybos darbų parodą.

Apie autorę: gimė 1968 m. Šiuo metu dirba Lazdijų rajono savivaldybės viešosios bibliotekos direktore. Pastaruosius porą metų su šeima gyvena Dzūkijos miškuose, netoli nuostabaus, miškų ir ežerų apsupto Veisiejų miestelio. Nors pasirinko su finansais susijusią profesiją, bet visada traukė kūryba. Teptuką į rankas paėmė 2007 m. tapytojos Eglės Velaniškytės tapybos studijoje, 2008 – 2009 metais lankė VDA Atvirąją dailės, dizaino ir architektūros mokyklą, sustiprinto akademinio piešimo klasę.  Nuo 2008 m. dalyvauja parodose.

 Sako, gėlė niekada nekonkuruoja su šalia jos augančia kita gėle – ji tiesiog žydi, ir skleidžia grožį. Grožis mane lydėjo visur. Tiksliau, aš jį mačiau ir tebematau visur: rugių lauke, vakaro rūke, pievų platybėse, pavasario spalvų žaisme…

Menas – tai išraiška. Menas – tai bendravimas. Vienaip ar kitaip atsiranda noras pasiekti kitą žmogų ir pasidalinti. Tapydama niekada nekūriau taisyklių, standartų ir laikmečio diktuojamų reikalavimų. Visada leidau sau kurti taip, kaip norėjau – paprastai, moteriškai, lengvai. Mano tapyba – savotiškas grįžimas prie moteriškumo ištakų. Tai tylus protestas prieš begalinį šių dienų tempą ir moderniosios visuomenės standartus, į kuriuos net patys nejaučiame, kaip įpuolame stačia galva. Veisiejų apylinkės,  Ilgio ežero miškas, savo rankomis sukurtų gėlynų grožis, ramybė ir gamtos alsavimas yra mano kūrybos pamatas.
Tai mane žavi. Tai mane įkvepia.

Vaiva Malinauskienė