Knyga – puiki dovana miestui

Šiuolaikiniame informacinių technologijų laikmetyje keitėsi ir knygos forma, ir skaitymo įpročiai. Jaunosios kartos rankose paprastai dažniau yra matomi mobilieji telefonai, o ne tradicinė knyga. Todėl, mes, Šiaurinės bibliotekos kolektyvas, labai nudžiugome, kad tapome socialiniais partneriais Panevėžio „Vilties“ progimnazijos parengtame projekte, kurio rezultatas – dovana miestui – knyga.

Panevėžio miestui minint 520-ąjį jubiliejų „Vilties“ progimnazijos 2–8 klasių mokiniai kartu su mokytojais miestui sukūrė ir padovanojo savo kūrybos knygą „Pasibelski į duris, prieš akis – Panevėžys!“.

Panevėžio miesto savivaldybės finansuojamas vaikų ir jaunimo meno projektas įtraukė daugiau nei 70 kūrybingų vaikų, kurie kūrė eiles, sakmes, rašė prozos kūrinėlius bei piešė iliustracijas.

Be to, šis projektas suteikė galimybę mokiniams susitikti su vaikų rašytojomis N. Trinskyte ir E. Marks, kartu mokytis pažinti skirtingus literatūros žanrus, pasijusti rašytojais ir sukurti savo istorijas. Drauge su dailininkais S. ir D. Laurinavičiais jaunieji kūrėjai išmėgino knygos iliustratoriaus amatą, grafikos technikomis – monotipija ir kolografija – kūrė istorijų iliustracijas.

Knygoje „Pasibelski į duris, prieš akis – Panevėžys!“ publikuojami net septyniasdešimt du darbai. Šis leidinys, sukurtas bendradarbiaujant su menininkais, žadina smalsumą skaityti, kurti, domėtis gimtojo miesto istorija, skatina mokinių, mokytojų, tėvų, projekto partnerių bendradarbiavimą. 2023-ieji paskelbti Aukštaitijos metais, Panevėžys mini 520 metų jubiliejų, tad ši knyga – puiki dovana miestui!

Gruodžio 1-ąją dieną teatralizuotą knygos pristatymą „Vilties“ progimnazijos mokiniai dovanojo jauniesiems bibliotekos lankytojams. Renginyje klausėmės skaitomų ištraukų bei dainų, kurioms muziką pagal eiliuotus jaunųjų kūrėjų tekstus sukūrė muzikos mokytojos.

Nuo šiol šią knygą „Pasibelski į duris, prieš akis – Panevėžys!“ galite rasti ne tik Šiaurinės bibliotekos lentynose, bet ir bibliotekos Youtube kanale.

Parengta pagal projekto rengėjų informaciją.

Lina Dubauskienė,
Šiaurinės bibliotekos vedėja