Atvelykio koncertas skaitytojams

Praėjus savaitei po šv. Velykų, didžiąją pavasario šventę uždaro ir vainikuoja Atvelykis. Tad iš karto po jo į Viešąją biblioteką sugužėjo sugarmėjo svečiai – gausus Lietuvos Aklųjų ir Silpnaregių Sąjungos šiaurės rytų centro Panevėžio meno mėgėjų būrys. Jie parengė ir dovanojo bibliotekos skaitytojams smagų Atvelykio koncertą.

Šventę vedė meno vadovė Rima Žostautienė, o jos metu pasirodė net keli kolektyvai. Liaudiškos muzikos kapela ,,Iškepuris“ (vadovė Aldona Ramoškienė) atliko keletą nežinomų ir žinomų liaudies dainų. Liaudiškių šokių kolektyvas ,,Kanapėlė“ (vadovė Dainora Venslovienė) trypė nuotaikingus liaudies šokius. Suaugusiųjų dramos studijos „Arka“ (vadovė Rima Žostautienė) atlikėjai skaitė eiles. Žiūrovai užburti klausėsi atlikėjo Arvydo Markevičiaus gitaros garsų. Smagiai nuteikė Ciciliukės – Aušrinės Audickės pasakojimas apie mergelę.

Žiūrovai koncerte ne tik klausėsi, bet ir aktyviai dalyvavo. Jie plovėsi rankas švęstu vandeniu ir šluostėsi jas į senovinį lininį rankšluostį, vaišinosi duona su druska, kartu su atlikėjais linguodami iš visos širdies dainavo ir smagiai sukosi šokio žingsneliu, net buvo išsupti ant improvizuotų sūpynių. Juk nuo seno Atvelykis siejamas su sūpuoklėmis. Ir dar buvo tikima, jog visi sveiki ir stiprūs bus, jei per Atvelykį nuoširdžiai šėlios.

Ačiū meno vadovei Rimai Žostautienei už gražų priminimą, kaip reikia švęsti Atvelykį, ačiū visiems atlikėjams už padovanotą pavasarinę nuotaiką.

Sandra Voveriūnienė,
Abonemento vedėja