Artėja Nacionalinė Lietuvos bibliotekų savaitė „Europos šeimoje“

Kaip ir kasmet su pavasariu sparnus išskleidžia Nacionalinė Lietuvos bibliotekų savaitė, burdama į būrį bičiulius: skaitytojus, bibliotekininkus, bibliotekų draugus ir bendraminčius. Tai – svarbiausia metų savaitė visoms šalies bibliotekoms, pristatanti šių kultūros įstaigų veiklą ir iniciatyvas bendruomenei, kviečianti kalbėti apie bibliotekininko profesiją ir jos prestižą. Šiųmetė savaitės tema „Europos šeimoje“ akcentuoja vienybę, lygybę ir vertybes. Ji pasirinkta neatsitiktinai – būtent šiemet minimas Lietuvos įstojimo į Europos Sąjungą 20-metis.

Elenos Mezginaitės viešoji biblioteka kviečia kartu švęsti šią ypatingą savaitę (balandžio 23-29 d.)! O miesto bibliotekos dovanos Jums šventinę nuotaiką.

Kartu su apskrities G. Petkevičaitės-Bitės viešąja biblioteka balandžio 23 d. 12 val. kviečiame į  Nacionalinės bibliotekų savaitės atidarymą Laisvės aikštėje, kur Jūsų lauks smagi muzika, pasimatymas su knygomis, Išminties arbata, dovanos, viktorina Laimės ratas.

Balandžio 25 d. 14 val. Viešoji biblioteka kartu su  Panevėžio Trečiojo amžiaus universiteto Meno mylėtojų grupe Molainių gatvės parke kviečia į viešą poemos „Eglė žalčių karalienė“ skaitymo akciją.

Užsukite į vaikų biblioteką „Šaltinėlis“ (Respublikos g. 26/2), kur prie puodelio kavos galėsite perskaityti spaudą, vaikams čia parengta smagi loterija „Imk knygą – gauk siurprizą“, o balandžio 24 d. 17 val. šios bibliotekos darbuotoja Vilma Tamošiūnaitė lauks Jūsų savo tapybos darbų parodos „Spalvų šokis“ pristatyme.

Būtinai apsilankykite balandžio 24 d. Smėlynės bibliotekoje (Smėlynės g, 49) rašytojos Liudmilos Petkevičiūtės seminare  „Lietuvių kalbos gėris ir grožis. Saulės spalvų poringės“ – neabejotinai bus įdomu.

Visą šią savaitę „Knygų skrynios kelionė į darželį“ Šiaurinėje bibliotekoje (Pušaloto g 55), edukacinė kelionė po knygos pasaulį Smėlynės bibliotekoje bei naujos kamishibai istorijos vaikams, pagal Eric Carle knygas Vaikų literatūros skyriuje „Žalioji pelėda“ (Kniaudiškių g. 38) lauks mažųjų panevėžiečių.

Balandžio 23 ir 24 d. „Židinyje“ (Nemuno g. 76) bei 25 d. Šiaurinėje bibliotekoje su prizais ir siurprizais suksis Laimės ratas.

Ieškokite mūsų bibliotekose literatūrinio kryžiažodžio „Europos šeimoje“, išspręskite ir laimėkite M. Jovaišos albumą „Neregėta Lietuva“, o taip pat stebėkite virtualų kalendorių Facebook paskyroje #savaiteEuroposšeimoje.

Pirmą kartą prie Nacionalinės Lietuvos  bibliotekų savaitės jungiasi ir mūsų bičiuliai – Panevėžio kraštotyros muziejus.

Prisimenant 40 metų trukusią knygnešių gadynę muziejuje (Vasario 16-osios g. 23) bus eksponuojama carinės valdžios drausta, knygnešių platinta lietuviška spauda, demonstruojamos knygelės „graždankos“.

Balandžio 23 d. 11 val. ir balandžio 25 d. 12 val. muziejuje vyks nemokamos ekskursijos „Knygnešio keliu“.

Taip pat kviečiame užsisakyti edukacinę programą „Lietuvybės terapija“. (Kaina nuo 3 Eur asmeniui. Reikalinga išankstinė registracija. Daugiau informacijos 0 45 59 61 81 informacija@paneveziomuziejus.lt).

Nesvarbu, ar esate ištikimas bibliotekos lankytojas, ar tiesiog mėgstate kartais paskęsti knygų puslapiuose, ši savaitė yra puiki proga kartu su bibliotekos bendruomene dalintis meile knygai.

Parsisiųsti programą.

Informacija teikiama tel. 0 45 430 696