Šventinis susitikimas pasitinkant Lietuvos gimtadienį

Rengiantis paminėti Lietuvos valstybės atkūrimo dieną, savo skaitytojus pakvietėme į nuotolinį susitikimą su Europos Parlamento nariu, profesoriumi, politikos ir visuomenės veikėju Liudu Mažyliu.

2017 m. Vokietijos užsienio reikalų ministerijos diplomatiniame archyve prof. L. Mažylis surado nutarimo dėl Lietuvos Vasario 16-osios Nepriklausomybės paskelbimo originalą. Simboliškai profesorius susitikimą su bibliotekos skaitytojais pradėjo skaitydamas panevėžietės poetės Elenos Mezginaitės eilėraštį. Vėliau prof. L. Mažylis papasakojo Nepriklausomybės nutarimo akto suradimo istoriją, kaip jis buvo pasirašytas, pakomentavo keletą iki šių dienų sklandančių mitų apie aktą. Profesorius prisipažino esąs kolekcionierius, renkąs viską, kas susiję su Vasario 16-ąja. Jis taip pat parodė ir pakomentavo savo kolekcijoje turimus vertingiausius eksponatus, kurie yra eksponuojami svetainės www.liudasmazylis.lt virtualioje galerijoje. Pokalbyje profesorius palietė ir kitas temas: savo parašytas ir skaitytas knygas, kasdieninį darbą Europos Parlamente. Baigdamas susitikimą L. Mažylis visiems palinkėjo nepaisant sudėtingos pandeminės situacijos, 103-ąsias Lietuvos valstybės atkūrimo metines švęsti džiaugsmingai, nes džiaugtis šiandien tikrai turime kuo.


Dėkojame Panevėžio miesto savivaldybės tarybos nariui ir EP nario Liudo Mažylio patarėjui Vitalijui Satkevičiui ir Panevėžio švietimo centrui už pagalbą organizuojant renginį. Susitikimo įrašą galite peržiūrėti bibliotekos Youtube kanale.


Sandra Voveriūnienė,
Panevėžio Elenos Mezginaitės viešosios bibliotekos abonemento vedėja