Bibliotekos magiškas žolynų kilimas

Kultūros centras Panevėžio bendruomenių rūmai paminėti Vasarvidžio (Joninių) šventę pakvietė Panevėžio įmones, įstaigas, menininkus, miesto bendruomenes, organizacijas, visus miestiečius. Dalyvių buvo prašoma prisidėti prie šventės sukuriant magišką žolynų kilimą kultūros ir poilsio parke. Prie šios gražios iniciatyvos prisidėjo ir Panevėžio Elenos Mezginaitės viešosios bibliotekos bendruomenė, kuri sukūrė spalvingą žolynų kilimą pavadinimu „Melodija, kurios ieškojau vėjy..“.

Birželio 23-iąją Elenos Mezginaitės viešosios bibliotekos darbuotojos, nepabūgusios svilinančio karščio ir tvankumo, susibūrė Kultūros ir poilsio parke. Magiškasis žolynų kilimas buvo kuriamas pagal bibliotekos dailininkės Astos Radvenskienės sukurtą eskizą. Darbams vadovavo ir žiniomis, kaip sukurti gražią ir tarpusavyje derančią kompoziciją, dalinosi Šiaurinės bibliotekos vedėja Lina Dubauskienė. Vijimo, pynimo, sukimo, smaigstymo ir kitokie darbai truko net kelias valandas, bet galutinis rezultatas pranoko lūkesčius. Sukurtas žolynų kilimas išties buvo magiškas – spalvos, formos, faktūros kvieste kvietė pasižiūrėti ir pasidžiaugti.

Vakare Vasarvidžio (Joninių) šventės metu visiems, kūrusiems žolynų kilimus, buvo įteiktos padėkos už darbą ir kūrybišką aplinkos puošimą. Magiškuosius žolynų kilimus apžiūrėti ir įvertinti buvo galima dvi dienas.

Panevėžio Elenos Mezginaitės viešoji biblioteka dėkoja visiems prisidėjusiems ir padėjusiems sukurti magišką žolynų kilimą!

Parengė Vaida Žalienė

Vaidos Žalienės nuotr.