Edukacinės dirbtuvės „Keramika vaikams“

XXIII Panevėžio tarptautinis keramikos simpoziumo dalyviai apsilankė Panevėžio Elenos Mezginaitės viešosios bibliotekos padaliniuose: birželio 16–ąją – Šiaurinėje bibliotekoje, birželio 22–ąją – bibliotekoje „Židinys“. Susitikime su keramikais dalyvavo ne tik vaikų vasaros stovyklos dalyviai, tačiau atvyko ir svečiai, kurie panoro susipažinti su menininkais ir pasimokyti molio minkymo subtilybių.

Šiais metais edukaciją „Keramika vaikams“ vedė trys Lietuvos keramikai: Eugenijus Čibinskas, Eglė Čibinskienė ir Artūras Stančikas. Jie papasakojo vaikams apie molį, supažindino su reikalingomis priemonėmis, kvietė pasidairyti į jau nulipdytus dirbinius ir pabandyti sukurti panašius arba savo sugalvotus kūrinius.

Edukacijos dalyviai noriai kibo į darbą. Keramikai mielai dalijosi molio minkymo subtilybėmis, aiškino, kaip geriausiai galima išgauti norimą formą, kaip sukurti figūrą panašią į esančią tikrovėje. Dalyviai ne tik kūrė pagal pateiktus pavyzdžius, tačiau pasitelkę vaizduotę kūrė individualius dirbinius. Nulipdyti jaunųjų kūrėjų darbai po kelių dienų buvo paimti ir išdegti krosnyje, kad būtų tvirti ir ilgaamžiai dirbiniai. Edukacijos dalyviams liks gražus prisiminimas apie dalyvavimą edukacijoje.

Biblioteka džiaugiasi jau kelerius metus trunkančia draugyste su Dailės galerija ir dėkoja už renginius ir edukacijas vaikams.

Tarptautinis keramikos simpoziumas Dailės galerijoje organizuojamas jau dvidešimt trečią kartą. Šių metų projekto siekis – tarpvalstybinės lojalumo programos kultūrai ir turizmui skatinimas. Tarptautinis renginys kiekvienais metais sulaukia daug dalyvauti norinčių menininkų iš viso pasaulio. Šiais metais keramikos simpoziume susirinko vienuolika keramikų iš Baltarusijos, Latvijos ir Lietuvos. Šiemet jie savo idėjas ir mintis perkels įmonės „Midenė“ techninėje bazėje.

Parengė Vaida Žalienė

Organizatorių nuotr.