Kūrybiškiausios anotacijos konkursas

Lietuvos nacionalinė Martyno Mažvydo biblioteka jau antrus metus iš eilės organizuoja anotacijų konkursą „Pasaulis mano knygų lentynoje“.

Šiuo konkursu Nacionalinė biblioteka, bendradarbiaudama su Lietuvos rašytojų sąjungos leidykla ir viešosiomis bibliotekomis, kviečia visos Lietuvos skaitytojus dalyvauti kūrybiškiausios anotacijos konkurse ir pristatyti savo mėgstamiausią knygą.

Svarbu KŪRYBIŠKUMAS, todėl anotacija gali būti eiliuota, akademinė, eseistinė, gali turėti parodijos bruožų. Kviečiame rinktis mėgstamiausių lietuvių arba užsienio autorių kūrybą. Dalyviai taip pat kviečiami nufotografuoti savo knygų lentyną ir atskleisti, kaip atrodo jų knygų pasaulis.

Konkurse kviečiami dalyvauti visi: moksleiviai, studentai, literatūros mylėtojai, plunksną jau įvaldę ar mėgstantys rašyti kartkartėmis. Konkurso dalyviai rungsis dviejose amžiaus grupėse: iki 15 metų ir nuo 16 metų.

Kūrybiškiausi ir originaliausi specialios vertinimo komisijos išrinkti darbai bus skelbiami Nacionalinės bibliotekos „Facebook“ paskyroje. Laimėtojai bus apdovanoti Nacionalinės bibliotekos ir Lietuvos rašytojų sąjungos leidyklos įsteigtais prizais.

Plačiau apie konkursą.