Viktorijos Daujotytės skaitymai

Spalio 11 d. 17 val. Viešojoje bibliotekoje vyks vakaras REVERANSAS, Panevėžio Juozo Miltinio dramos teatro aktorės Astos Preidytės vedama kelionė po prof. habil. dr. Viktorijos Daujotytės parašytų knygų pasaulį.

Viktorija Daujotytė yra parašiusi daugybę knygų apie garsių lietuvių autorių kūrybą, jų kūrybos studijų, savo esė, poezijos knygų. Už darbus pelniusi daugybę įvertinimų, Nacionalinę kultūros ir meno premiją (1993 m.). „Profesorės Viktorijos Daujotytės-Pakerienės knygos kaip žinių ir vilties perspektyva. Tai kometa, labirintas, burtažodis… Tai neabejotinai pakeičia, praturtina tavo kultūrą. Punktyriškai prisilieskime prie tos kultūros, prie amžino meistrų dialogo,“ – sako Asta Preidytė.

Tai renginys iš Panevėžio apskrities Gabrielės Petkevičaitės-Bitės viešosios bibliotekos projekto „Literatūros ir kino dienos bibliotekoje XII“, gerai pažįstamo Panevėžio miesto ir regiono gyventojams. Šis tęstinis projektas skirtas populiarinti Valstybės kultūros ir meno premijomis (nacionaline ir vyriausybės) apdovanotų menininkų kūrybą.

Primename, kad yra būtinas Galimybių pasas bei apsauginė veido kaukė.