Biblioteka kvietė pasivaikščioti ir susipažinti su poetės Elenos Mezginaitės asmenybe

Panevėžio Elenos Mezginaitės viešoji biblioteka nuo rugsėjo 6 d. iki spalio 30 d. organizavo ir kvietė miesto gyventojus keliauti literatūriniu maršrutu „Išlikusi poezijos skambėjime“, kuris buvo skirtas paminėti Panevėžyje gyvenusios ir dirbusios poetės Elenos Mezginaitės 80–ąjį gimimo jubiliejų. Šis renginys buvo viena iš bibliotekos rašyto projekto „Provincijos tango Elenai“ dalių, kurią rėmė Lietuvos kultūros taryba.

Prie šio renginio prisijungė ir Panevėžio apskrities G. Petkevičaitės-Bitės viešoji biblioteka. Būtent nuo šio objekto buvo kviečiama pradėti keliauti literatūriniu maršrutu. Apsilankius jame, laukė kitos stotelės – Panevėžio Elenos Mezginaitės viešosios bibliotekos padaliniai. Devyniuose maršruto objektuose buvo galima pamatyti nuotraukų ekspoziciją iš asmeninio poetės Elenos Mezginaitės nuotraukų albumo. Bibliotekos darbuotojai dalyviams suteikė žinių apie poetės darbinę veiklą, kūrybą, asmeninį gyvenimą. Paskutinėje stotelėje – Viešojoje bibliotekoje – kiekvieno maršrutu keliavusio dalyvio laukė interaktyvus žaidimas. Visiems puikiai pasirodžiusiems viktorinoje buvo įteikti prizai ir suvenyrai.

Literatūrinį maršrutą „Išlikusi poezijos skambėjime“ įveikė ir su poetės Elenos Mezginaitės asmenybe susipažino 76 miesto gyventojai ir svečiai. Maršrutą perėjo ir trys Panevėžio „Vilties“ progimnazijos klasės.

Džiaugiamės, kad tiek daug miesto gyventojų susidomėjo ir įveikė literatūrinį maršrutą.

Vaida Žalienė,
vyresn. metodininkė komunikacijai ir projektų valdymui

Nuotrauka – Panevėžio „Vilties“ progimnazijos bibliotekininkės J. Kulšinskienės