Su Disney herojais ir svajoti drąsiau

„Miegančioji gražuolė“, „Snieguolė“, „Liūtas karalius“, „Pinokis“, „Undinėlė“ ir kiti – ar dar prisimenate šiuos „Disney“ studijoje gimusius animacinius filmus? Šiandien daugelio iš mūsų vaikystę sunku įsivaizduoti be „Disney“ magijos.

Nepabūgę jų tykojančio dėdės Šalčio, mažieji mūsų bičiuliai iš Panevėžio lopšelio-darželio „Sigutė“ bitučių grupės, atskubėjo į biblioteką susipažinti su stebuklingu animacijos pasauliu. Šioje kelionėje juos lydėjo nuotaikingos ir labai simpatingos net dvi pelytės Minės!

O ir proga susitikimui buvo daugiau nei rimta: šiais metais (gruodžio 5 d.) minimos 120-osios JAV kino filmų prodiuserio, režisieriaus, scenarijų rašytojo, įgarsintojo bei animatoriaus Volto Disnėjaus gimimo metinės. V. Disnėjus kūrė personažus pagal garsius literatūros kūrinius. Ne veltui sakoma, kad įdomiausios ir gražiausios pasakos virsta filmais. Ir kaip yra sakęs jų autorius, „kuriu filmus, į kuriuos vaikai nesigėdydami gali vestis ir tėvus“.

Mūsų mažieji draugai keliavo filmo istorijos labirintais nuo senosios, nespalvotos, „nebylios“ animacijos iki šių laikų, kartu bandėme surasti, kurioje istorijoje ir kurioje knygelėje gyvena mėgstami herojai. Sužinojome, kad V. Disnėjaus vardas siejamas su daugybe animacijos naujovių.

Kad mažieji filmų gerbėjai galėtų susitikti su „Disney“ personažais ir realiame gyvenime, V. Disnėjus įkūrė vieną žinomiausių pramogų parkų visai šeimai – Disneilendą. Mums dar neteko ten apsilankyti, šiuos planus palikome ateičiai, bet tądien turėjome puikią galimybę pabūti knygelių herojais ir sudalyvauti smagioje fotosesijoje. O fotosesijos nuotrauka įteikta vaikučius atlydėjusioms auklėtojoms, kad primintų smagų mūsų susitikimą.

Šiame skubančiame pasaulyje ir suaugusiems animacinis filmas leidžia akimirkai grįžti į vaikystės šalį, kur emocijų ir džiaugsmo neužgožia kasdieniai rūpesčiai. Tad nesvarbu kokio amžiaus bebūtumėte – svajokite, nes kaip sakė garsusis animatorius – „visos svajonės gali išsipildyti, tik reikia drąsiai svajoti“.

Monika Kazlauskė,
vyresn. bibliotekininkė