G. Kirsnienės poezijos knygos „Kai pienės išeina pasivaikščiot“ pristatymas

Vasario 23 dieną, trečiadienį, į Parko biblioteką susirinko gausus būrys poezijos gerbėjų. Senjorų klube „Pabūkime kartu“ įvyko meninio žodžio mylėtojos, literatų klubo „Polėkis“ narės Gražinos Kirsnienės antrosios poezijos knygos „Kai pienės išeina pasivaikščiot“ pristatymas. Popietėje muzikavo Modernaus dainavimo studijos vadovas Gendrius Jakubėnas ir trys jo mokinės.

Nors už lango krito šlapios snaigės, Parko bibliotekoje pakvipo šiltu ir gėlėtu pavasariu – su ryškiais žiedais rankose į Gražinos Kirsnienės antrosios knygos pristatymą rinkosi jos poezijos gerbėjai ir draugai. Tai jau antroji Parko bibliotekoje pristatyta šios poetės knyga – pirmosios – „Likimo spalvos“ – sutiktuvės įvyko prieš keletą metų. Renginį pradėjusi Parko bibliotekos vedėja Laima Vilčinskaitė pristatė knygos autorę ir pasidžiaugė jos poezijos šviesa, joje vaizduojamu gamtos cikliškumu, skaudžių išgyvenimų pajautimu. Žodį tarė ir knygos redaktorė Zita Pranskevičiūtė, papasakojusi apie pažintį su poete, kūrybinį procesą ir kilusią netikėtą meilę Gražinos Kirsnienės katinui.

Susirinkusieji mėgavosi knygos autorės eilėmis – jas skaitė ne tik poetė, bet ir dvi jos draugės: Liuda ir Danguolė. Renginio metu skambėjo eilėraščiai iš naujausios knygos: „Kai pienės išeina pasivaikščiot“, „Na tai kas“, „Turim viltį“, „Laiminga aš“, „Žodžiai“, „Svajonės“, „Kai pabunda rytas“, „Suolas prie obels“, „Gyvenimas kaip jūra“, „Kai meldžiasi lietus“ ir kt. Knygos autorė papasakojo, kad jos poezijoje – daug tikro gyvenimo detalių: vaikystėje augusi apsupta gražaus sodo, dabar gėlės ir jų grožis atsiskleidžia poezijoje, neaplenkė ir socialinės temos – eilėraštis Danukui – tikro berniuko istorija, kuriam likimas nuo pat gimimo nepagailėjo išbandymų.

Renginyje netrūko ne tik poezijos, bet ir muzikos garsų. Susirinkusieji mėgavosi Modernaus dainavimo studijos auklėtinių atliekamomis dainomis. Gražinos Kirsnienės, Gendriaus Jakubėno kurtas, gerai visiems žinomas populiarias dainas atliko Elvina Pažimeckaitė, Dovilė Kisieliūtė ir Dovilė Ledzinskaitė.

Knygos pristatymo pabaigoje poetė perskaitė ir prieš dieną parašytą eilėraštį – tai eilės, skirtos sau. Pasirodo, poetė vasario 22–ąją minėjo savo gimimo dieną. Po šių žodžių, drauge su Modernaus dainavimo studijos vadovu Gendriumi Jakubėnu, visi susirinkusieji sudainavo jubiliatei „Ilgiausių metų“. Knygos autorė iškart sulaukė ir dovanų – Gendrius Jakubėnas padovanojo savo eilių knygelę. Netrukus ir kiti renginio dalyviai suskubo pasveikinti knygos autorę: įteikė pavasarinius žiedus, įsigijo knygelę su autorės linkėjimais.

Po knygos pristatymo poezijos gerbėjai kalbino knygos autorę, Gendrių Jakubėną, dalinosi įspūdžiais ir mintimis. Niekas neskubėjo palikti to šviesaus pavasario, kuris gražiausiais žiedais prasiskleidė Parko bibliotekoje.

Vaida Žalienė,
vyresn. metodininkė komunikacijai ir projektų valdymui

Vaidos Žalienės nuotraukos