Biblioteka dalyvavo Vilniaus knygų mugėje

Vasario 24 dieną po metų pertraukos sugrįžo didžiausia Baltijos šalyse 22-oji Vilniaus knygų mugė. Atidarymo dieną bibliotekos kolektyvą buvo galima sutikti „Bibliotekų erdvėje“. Šią dieną nuveikta tikrai daug: mugės lankytojams biblioteka pristatė praėjusių metų rudenį išleistą knygą „Elena Mezginaitė: žmonės man – viskas…“, bibliotekos dailininkė atsiėmė diplomą Knygos meno konkurso apdovanojimų šventėje, o dvi vyresn. bibliotekininkės vedė edukacijas vaikams pagal pasaką „Akmenų sriuba“ ir pagal Ievos Babilaitės bežodę knygą „(Ne)vienas“.

Biblioteka didžiuojasi galėdama pranešti, kad pernai rudenį išleista knyga „Elena Mezginaitė: žmonės man – viskas…“ buvo įvertinta Kultūros ministerijos organizuotame, 30-ąjį kartą vykusiame, Knygos meno konkurse ir tapo viena iš 2021 m. išleistų gražiausių metų knygų. Mugės atidarymo dieną vyko šio konkurso apdovanojimų šventė. Šiemet net šešiasdešimt skirtingų leidėjų pateikė 126 leidinius, iš kurių premijomis ir diplomais buvo pagerbta 21 knyga. Ant scenos atsiimti diplomo grožinės literatūros ir eseistikos kategorijoje „už knygą lyg informacijos laikmeną, laiko žingsnius originaliai ir autentiškai sujungusią popieriuje“ už leidinio „Elena Mezginaitė: žmonės man – viskas…“ apipavidalinimą užlipo bibliotekos dailininkė Asta Radvenskienė. Knygos leidėja Panevėžio Elenos Mezginaitės viešoji biblioteka ir knygos spaustuvė „Indigo Print“ taip pat buvo apdovanoti diplomu.

Bibliotekos kolektyvo stendas traukė praeivių akis – išbandyti virtualų laimės ratą, sudėlioti pasimetusius poetės Elenos Mezginaitės eilių žodžius, pavartyti rudenį bibliotekos išleistą pokalbių rinktinę „Elena Mezginaitė: žmonės man – viskas…“ norėjo ne vienas šurmuliuojantis mugės lankytojas. Už puikiai įveiktas užduotis renginio dalyviai buvo apdovanoti suvenyrais, saldžiais prizais. Be dovanų neliko ir Lietuvos bibliotekos – knygų mugėje jos galėjo atsiimti bibliotekos išleistą knygą.

Dvi bibliotekos darbuotojos, rudenį dalyvavusios Panevėžio apskrities G. Petkevičaitės-Bitės viešosios bibliotekos organizuotuose mokymuose „Pasakojimo meno ir metodo modelio sukūrimas Lietuvos bibliotekoms“ ir įgijusios žinių, kaip įdomiai ir patraukliai vaikams papasakoti istoriją, Vilniaus knygų mugėje pristatė dvi pasakojimo edukacijas vaikams. Į jas aktyviai įsitraukė ne tik mažieji mugės dalyviai, bet ir kiek vyresni vaikai. Edukacinio užsiėmimo pagal pasaką „Akmenų sriuba“ metu susirinkusieji ne tik išgirdo įdomią istoriją, bet ir grojo instrumentais, šoko ir žaidė akmenėlių žaidimą. Užsiėmime pagal Ievos Babilaitės bežodę knygą „(Ne)vienas“, pasitelkiant bežodės knygos iliustracijas, vaizdines priemones, vaikų vaizduotę, buvo kuriama knygos istorija. Įdomiausia tai, kad kiekvieno užsiėmimo metu sukuriamas skirtingas knygos pasakojimas – taip atsiveria vis nauji siužeto vingiai.

Biblioteka džiaugiasi turėjusi galimybę sudalyvauti Vilniaus knygų mugėje. Atidarymo diena pasipuošė šypsenomis, įspūdžiais, veiklomis ir šiltu bendravimu su mugės lankytojais.

Vaida Žalienė,
vyresn. metodininkė komunikacijai ir projektų valdymui

Bibliotekos nuotraukos