Bumblių desantas

Į Smėlynės biblioteką iš Kupiškio atkeliavo tautodailininkės Irenos Vapšienės pintų darbų paroda. Taip šalia smilgų sodų jaukiai sutūpė kraičbumbė, bumlė ir bumblelė, rankinė-pintinė, lagaminas, vazos ir vazelės, dėžės ir dėžutės, pilvoti (ir nelabai) indai su dangčiais įvairių svorio kategorijų. Vieni pinti tik iš vytelių, kiti – iš šiaudų, apipintų vytelėmis. Kaip sakė pati menininkė, tai senovinis pynimo būdas, kurio beveik niekas nebenaudoja.

Irena Vapšienė – Kupiškio rajono tautodailininkų tapybos plenerų „Gimtinėn sugrįžus“ (2005, 2006 m.), „Kupiškio krašto dvarai“ (2007 m.), „Kupiškio krašto mažoji medžio architektūra“ (2008 m.), „Dovana Adomui“ (2009 m.), „Kupiškio dekanato bažnyčios“ dalyvė. Daugiau kaip dešimt darbų papildė Kupiškio etnografijos muziejaus tautodailininkų kūrybos darbų rinkinį.

Nuo 1993 m. I. Vapšienė – Tautodailininkų sąjungos narė, dalyvauja rajoninėse, apskrities, respublikinėse parodose, kuriose eksponuoja pintus iš vytelių bei tapybos darbus. Paskutinius tris metus tapo Panevėžio zonos „Auksinio vainiko“ pirmos vietos nugalėtoja. Visi menininkės darbai sertifikuoti kaip tautinis paveldas.

Paroda veiks iki birželio 30 d. Maloniai kviečiame apsilankyti.

Laikas:

  • 2022 m. birželio 6 d. – 2022 m. birželio 30 d.