Pasirašytas „Laiškas pirmokui“

Rugsėjo 1-ąją švenčiame Mokslo ir žinių dieną. Ta proga Panevėžio apskrities Gabrielės Petkevičaitės-Bitės viešosios bibliotekos direktorė Jurgita Bugailiškienė, Panevėžio Elenos Mezginaitės viešosios bibliotekos direktorė Loreta Breskienė ir Panevėžio rajono viešosios bibliotekos direktorė Rūta Bagdonienė pasirašė bendrą „Laišką pirmokui“, kuriuo sveikina pirmokus ir kviečia būti drąsiais bei primena, kad biblioteka yra šalia – tai dar viena vieta, kurioje galima pabūti, atrasti, susitikti, nusiraminti ir džiaugtis.

„Labai džiaugiuosi, kad ši akcija, kuri, tikiuosi, taps gražia tradicija, apjungė visas bibliotekas. Rugsėjo 1-oji kiekvienam pirmokėliui yra ne tik didelė šventė, bet ir naujas gyvenimo etapas. Jie jaučiasi svarbūs ir dideli. Ir labai smagu, kad tokią ypatingą mokinukui dieną jį sveikina ne tik artimieji, bet ir biblioteka. Daugeliui pirmokėlių tai greičiausiai bus pirmasis jam skirtas laiškas. Vaikai – pati imliausia, smalsiausia ir atvira naujoms patirtims skaitytojų kategorija. Pirmoji pažintis su biblioteka daugeliui jų greičiausiai įvyko dar darželyje, tad gauti laišką ir kvietimą iš „senos pažįstamos“ yra dar vienas šios dienos svarbą pabrėžiantis įvykis. O kur dar gautas dovanų  skaitytojo bilietas? Visos bibliotekos labai laukia savo mažųjų draugų, atsakingai ruošiasi, kuria naujas edukacijas, planuoja renginius bei tikisi ilgai ir nuoširdžiai draugauti. Vaikų laukia spalvingos knygelės, žaidimai, kompiuteriai ir visada padėti pasiruošusios bibliotekininkės“, – teigia Panevėžio Elenos Mezginaitės viešosios bibliotekos direktorė Loreta Breskienė.

Iš Skandinavijos šalių atkeliavusią akciją inicijavo Gabrielės Petkevičaitės-Bitės viešoji biblioteka. Bendradarbiaujant su Panevėžio švietimo centro specialistais bei mokyklų bibliotekininkais laiškai pasieks beveik 1000 pirmokų iš beveik 20 miesto mokyklų.

„LAIŠKAS PIRMOKUI“

Nuotrauka G. Lukoševičiaus.