Onos Striškienės knygos „Literatūriniai keliavimai“ sutiktuvės

Gruodžio 13-osios popietę Parko bibliotekoje įvyko Panevėžio rajono literatų klubo „Polėkis“, Trečiojo amžiaus universiteto Panevėžio skyriaus narės Onos Jankevičiūtės-Striškienės vienuoliktos knygos „Literatūriniai keliavimai“ pristatymas. Renginyje muzikavo Panevėžio miesto tarybos narys Vitalijus Satkevičius.

„Knygos yra tarsi stiklas, per kurį kiekvienas galime pasižiūrėti į gyvenimą su džiaugsmu arba sielvartu“, – tokia amerikiečių rašytojos citata knygos pristatymą pradėjo Parko bibliotekos vedėja Laima Vilčinskaitė. Pasak jos, Ona Striškienė žiūri į gyvenimą su dideliu dėmesiu ir tai atsispindi kūryboje, straipsniuose, prisiminimuose. Knygos autorė – labai veikli asmenybė: Lietuvos ūkininkų draugijos Paįstrio skyriaus vadovė, Lietuvos kaimo rašytojų sąjungos, Lietuvos kūrybinės asociacijos „Menų sodas“, Paįstrio kraštiečių klubo „Ąžuolas“ tarybos, Pasvalio literatų klubo „Polėkis“ narė. Dalyvauja draugijos „Lietuvai pagražinti“ esperantininkų veikloje, eilių ar rašinių konkursuose (yra laimėjusi prizinių vietų), rašo į šalies ir regioninius leidinius, internetines svetaines, siunčia savo kūrybą į sudaromus almanachus. Be viso šito, Ona Striškienė aktyviai leidžia laisvalaikį: važinėjasi dviračiu, darbuojasi darže, žaidžia šachmatais ir keliauja. Renginio metu knygos autorė prisipažino, kad prieš dešimt dienų viešėjo Lenkijoje.

Žiemiškai baltą popietę į Parko biblioteką atvyko nemažai knygos autorės kūrybos gerbėjų, draugų, pažįstamų. Susirinkusieji dalinosi istorijomis, nutikimais, įvykusiais su knygos autore. Mintimis apie Oną Striškienę dalinosi Liuda Balabonienė, Stasė Raudonienė, Danguolė Vyšniauskienė, Roberta Grumadienė, Regina Bausienė ir kiti renginio dalyviai. Pasisakiusios gyrė knygos autorę už aktyvumą, neišsenkančią energiją, siuntė kūrybinius linkėjimus. Renginio metu Kalėdų giesmes, advento ir savo kūrybos dainas armonika pritardamas atliko Panevėžio miesto tarybos narys Vitalijus Satkevičius. Jis taip pat papasakojo apie pažintį su Ona Striškiene.

Knygos sutiktuvėse autorė nestokojo humoro jausmo, pasakojo istorijas iš kelionių, citavo naujausio leidinio tekstus, dalinosi prisiminimais, skaitė eiles, skirtas monsinjorui Kazimierui Vasiliauskui. Naujausias autorės leidinys yra skirtas paminėti rašytojos Ievos Simonaitytės ir monsinjoro Kazimiero Vasiliausko metams.

Onos Striškienės knygos „Literatūriniai keliavimai“ pristatymas neprailgo – netrūko muzikos, geros nuotaikos ir įdomių istorijų. O Parko biblioteka džiaugiasi – suaugusieji noriai ir sėkmingai dalinasi savo kūryba ir nuveiktais darbais.

Vaida Žalienė,
vyresn. metodininkė komunikacijai ir projektų valdymui

Vaidos Žalienės nuotraukos