Kviečiame į vakarą rašytojai Bitei Vilimaitei

Viešojoje bibliotekoje vasario 28 d., antradienį, 17 val. įvyks vakaras „Rašytojai Bitei Vilimaitei – 80“ ir knygos „Bitė Vilimaitė: kūryba, laikas, aplinka“ sutiktuvės.

Dalyvaus knygos sudarytoja, redaktorė ir leidėja Lionė Lapinskienė (Komunikacijos centras ,,Kalba. Knyga. Kūryba”), skaitovas Juozas Braidokas.

Apie knygą. Tai yra prasmingas keturiolikos autorių (jie – Lietuvių literatūros ir tautosakos instituto, Vytauto Didžiojo universiteto bei kitų įstaigų mokslininkai ar nepriklausomi tyrėjai) bendro darbo rezultatas ir graži dovana rašytojai, Lietuvos nacionalinės kultūros ir meno (2003) bei kitų garbingų premijų laureatei Bitei Vilimaitei (1943 02 16–2014 10 11) jos 80-ųjų gimimo metinių proga.

Tai, beje, pirmasis leidinys, kuriame Bitės Vilimaitės kūrybai neabejingas ar tik dabar pradedąs ją pažinti skaitytojas ras nemažai naujų, iki šiolei daug kam nežinotų šios rašytojos biografijos faktų, turėjusių neabejotinos įtakos vienam ar kitam kūriniui parašyti. Maloni ir netikėta staigmena bus uždarą gyvenimo būdą ir, galėtume sakyti, labiau netgi nuošalę nuo kitų mėgusią rašytoją prisimenančių autorių tekstai ar jos rašyti laiškai.

Ne vienas skaitytojas savo sieloje turbūt pajus ir nemažai aristoteliško katarsio dilgsnių, kai skaitys žinomų šalies mokslininkų ar kitų tyrėjų specialiai šiai knygai parašytus straipsnius, Bitės Vilimaitės kūrybą aktualizuojančius šių dienų literatūrologijos, krikščioniškosios filosofijos, istorijos, psichologijos ir netgi Europos kultūros paveldo kontekste.

Įėjimas laisvas. Renginyje bus fotografuojama. Informacija tel. 8 45 420379.