Sveikiname kolegę!

Balandžio 27 d. Panevėžio apskrities G. Petkevičaitės-Bitės bibliotekos apdovanojimų šventėje Vaikų literatūros skyriaus „Žalioji pelėda“ vyresn. bibliotekininkei Anželai Vasiliauskienei įteiktas „Ad astra“ nominacijos apdovanojimas Savivaldybių viešųjų bibliotekų kategorijoje.

Apdovanojimas įteiktas už unikalias kamišibai (popieriaus) teatro edukacijas, pritaikytas knygų populiarinimui bei skaitymo skatinimui. Laureatė, pasitelkusi istorijų pasakojimo metodą, sėkmingai suderino bibliotekos tradiciją ir modernumą. Sukaupta gerąja patirtimi ji mielai dalijasi ne tik su regiono bibliotekų kolegomis bet ir tarptautiniu mastu. Naple Sister Libraries platformai Anžela rašo straipsnius apie bibliotekoje vykdomas inovatyvias edukacines, projektines, skaitymo skatinimo, kultūrines veiklas.

„Ad astra“ apdovanojimais jau septintus metus pagerbiami profesinei veiklai atsidavę Panevėžio regiono viešųjų ir mokyklų bibliotekų specialistai, visuomenė informuojama apie prasmingą jų veiklą.

Panevėžiečio skulptoriaus Alfrido Pajuodžio sukurti „Ad astra“ medaliai simbolizuoja svarbius rašytojos, filantropės, visuomenininkės G. Petkevičaitės-Bitės gyvenimo principus – kilnumą, dvasinio tobulėjimo siekį padedant kitiems.

Bibliotekos kolektyvas didžiuojasi ir sveikina kolegę Anželą Vasiliauskienę, linkėdamas kūrybinių idėjų ir energijos jų įgyvendinimui.

Nuotrauka Pauliaus Židonio