Skausminga patirtis – fotografijų parodoje

Lapkričio mėnesį Smėlynės bibliotekoje eksponuojama panevėžietės Annos Moon fotografijų paroda „Vieno kambario istorija“.

„Vieno kambario istorija“ –  šiuo pavadinimu sujungiau visus trisdešimt keturis savo darbus. Juose – tik maža dalis gyvenimo, prabėgusio  viename ir tame pačiame kambaryje buto, esančio Kaire, Egipte. Atsigręžus atgal net sunku patikėti, kad jame galėjo sutilpti net treji mano gyvenimo metai.

Noriu patikinti, kad kiekviena užfiksuota akimirka yra tikra ir nesurežisuota, nebent Gyvenimą vadintume talentingu ir gal net iškrypusiu režisieriumi. < … >

Fotografija tapo mėgstamiausiu kasdieniu vaistu, gelbėjančiu nuo įkyrių minčių ir padedančiu nors trumpam pabėgti nuo kasdienybės, o gal net depresijos ar beprotybės. < … >

Ir jei mano nuotraukose Jūs įžvelgsite grožį, aš būsiu rami, žinodama, kad man pavyko pasiekti savo tikslą: įrodyti ir parodyti, kaip net gyvenimui įsukus į baisiausią įvykių verpetą, galima ne tik išgyventi, viską ištverti, bet ir pakilt ir kurti GROŽĮ.        

ANNA MOON

Paroda „Vieno kambario istorija“ – tarsi D. Musteikytės ir Annos Moon knygos „Pagrobta savo noru“ iliustracija. Lapkričio 17 d. 18 val. kviečiame į susitikimą su šios knygos autorėmis.

Laikas:

  • 2023 m. lapkričio 6 d. – 2023 m. lapkričio 30 d.