EP narys prof. Liudas Mažylis pristatys naujausią savo knygą „Dar ne vakaras, Europa“

Balandžio 19 d., penktadienį, 16.00 val. Viešojoje bibliotekoje Europos Parlamento narys prof. Liudas Mažylis pristatys savo naujausią knygą „Dar ne vakaras, Europa“. Tai jau ketvirtoji prof. L. Mažylio politinio dienoraščio stiliumi parašyta knyga apie Europą, apie Europos Parlamento veiklą ir europarlamentaro veiklą jame. Naujausia knyga aprėpia vienerius metus – 2023-iuosius. L. Mažylio knyga „Dar ne vakaras, Europa“ renginio dalyviams bus dalinama nemokamai, norintieji galės gauti autografą.

„Knygoje atskleidžiamos temos aktualios visiems, per šiuos metus palietusios kiekvieno Europos piliečio gyvenimą: tai ir besitęsiantis Rusijos karas prieš Ukrainą, tai ir mūsų regiono saugumo klausimai. Labai lauksiu visų susitinkant bibliotekoje, lauksiu klausimų apie Europos ir mano veiklos patirtis“, – į renginį kviečia EP narys prof. L. Mažylis

Tarp visų sudėtingų klausimų, knygoje netrūksta tikro tragizmo, o kai kada ir savotiško romantizmo. Knygoje susipina svarbiausi geopolitiniai įvykiai, atskleidžiamos ES politikos sritys bei Liudo Mažylio veiklos kasdienybė. O kartu knygose įterpiami ir L. Mažylio mėgstami V. Mačernio eilėraščiai, sukurti Antrojo pasaulinio karo metais, netikėtai susipinantys su aprašytais dabarties įvykiais. „Knygoje pristatoma ir Vasario 16-osios tema: jos reikšmė šiandienos Europai, Lietuvai taip pat rado savą vietą, knygose aprašau šios datos, dokumento diplomatinę reikšmę šiandien“, – aptaria L. Mažylis.

Renginys atviras visai visuomenei, trukmė – 1 val. Knygos – ne komercinės paskirties.