Varlių pasaulyje

Vaikų literatūros skyriuje „Žalioji pelėda“ atidaryta neįtikėtinai žavių varlyčių figūrėlių paroda. Tai privati Jelizavetos Nakrošienės kolelcija, kuria ji maloniai sutiko pasidalinti su biblioteka.

Labai šiltai Jelizaveta prisistato parodos žiūrovams:

Esu Jelizaveta Nakrošienė, dviejų vaikų mama. Labai smagu Jums pristatyti mano nedidelę varlių kolekciją. Aistra varlytėms atsirado dar man būnant 8 metų, kai iš „Kinder“ šokoladinio kiaušinio ištraukiau mielą žalią figūrėlę. Būtent ši varlytė ir buvo kolekcijos pradininkė. Vėliau, jau būdama 16 metų, iš draugės gavau antrąją suvenyrinę varlę. Po to, kažkaip savaime atsirado trečia, ketvirta, penkta… Kadangi kolekcionavimo pradžioje varlių pasiūla rinkoje nebuvo didelė – kolekcija rinkosi lėtai, o atsiradus pirmam vaikui, visai nustojau tuo domėtis.

Rinkimas atsinaujino 2022 m., nuo tada vėl „pasinėriau į varlių pasaulį“. Šiuo metu mano namų lentynas puošia varlių statulėlės, gėlių vazonai, indai, papuošalai, atvirukai ir eglės žaisliukai taip pat su varlytėmis. Ne be reikalo yra posakis „varlės keliauninkės“, taip ir mano figūrėlės atkeliavusios iš įvairių pasaulio šalių: Latvijos, Ukrainos, Anglijos, Olandijos, Turkijos. Šiuo metu kolekcijoje yra apie 300 eksponatų, tačiau šis skaičius sparčiai auga. Galbūt kol skaitėte šį tekstą, aš įsigijau dar vieną…

Paroda veiks iki balandžio 29 d. Maloniai kviečiame.

Laikas:

  • 2024 m. balandžio 11 d. – 2024 m. balandžio 29 d.