Pristatyta panevėžietės pirmoji knyga

Rugpjūčio 10 dieną Viešojoje bibliotekoje įvyko susitikimas su panevėžiete Nijole Jokubkaite-Paškauskiene, kuri pristatė savo pirmąjį romaną „Moterys iš praeities“.

Nijolė Jokubkaitė-Paškauskienė knygos pristatymo metu prisipažino, kad rašymas ją lydi nuo vaikystės: mėgdavo lietuvių kalbos ir literatūros pamokas, puikiai rašė rašinėlius. Šis noras išliko iki šių dienų. Įkvėpimo rašyti menininkė semiasi iš gyvenimo patirties. Visa tai atsispindi daug veiksmo turinčioje pirmojoje jos knygoje. Kad žodžiai lengvai liejasi popieriuje atspindi ir autorės prisipažinimas – antroji knyga jau parašyta, o trečioji – įpusėta. Skaitytojai turėtų sulaukti ir Nijolės Jokubkaitės-Paškauskienės eilėraščių rinkinio.

Nijolė Jokubkaitė-Paškauskienė ne tik rašo įvairaus žanro kūrinius, tačiau yra ir tapytoja – surengta 20 personalinių tapybos parodų.

Panevėžio Elenos Mezginaitės viešoji biblioteka – tai erdvė, kuri kviečia ir skatina ne tik skaityti, dalintis knygų įžvalgomis, mokytis, bendrauti, bet leidžia atsiskleisti, prisistatyti naujiems kūrėjams ir parodyti savo kūrybos darbus.

Parengė Vaida Žalienė