Poetės Elenos Mezginaitės gimtadieniui

Viešojoje bibliotekoje veikia nuotraukų, dokumentų, laiškų ir kitokių liudijimų apie Lietuvos poetę Eleną Mezginaitę (1941.10.31–2005.02.09) ekspozicija. Kilnojamąją parodą bibliotekai nuolatiniam saugojimui perdavė šios ekspozicijos rengėjai – Panevėžio apskrities G. Petkevičaitės-Bitės viešoji biblioteka (dailininkė Rita Kosmauskienė).

Apie parodą. Kilnojamoji paroda buvo sukurta poetės Elenos Mezginaitės 70 m. jubiliejaus proga. Pradėjusi kelionę Lietuvos rašytojų namuose Vilniuje, ekspozicija, aplankiusi regiono bibliotekas, grįžo namo, į Panevėžį. Panevėžio apskrities G. Petkevičaitės-Bitės viešojoje bibliotekoje buvo įsteigta „ELENOS MEZGINAITĖS KERTĖ“.

Lankytojas nuotraukose atpažins ne vieną Lietuvos kultūros ir meno asmenybę, kurių E. Mezginaitės trumpame gyvenimo kelyje buvo apstu. tarp jų – poetai Marcelijus Martinaitis, Jonas Strielkūnas, Justinas Marcinkevičius, legendinio Juozo Miltinio teatro aktoriai ir daugelis kitų įžymybių.

Ekspozicijoje panaudoti tekstai iš poetės dienoraščių, laiškų, kuriuose atsispindi E. Mezginaitės gyvenimo nuostatos, vertybės, požiūris į tekstą, atsakomybė už žodį.

Ekspozicijos įsteigimą mecenavo ir juridiniai, ir fiziniai asmenys.

Paroda veiks iki lapkričio 14 d.

Taip pat spalio mėnesį kviečiame aplankyti ir kitas parodas, skirtas Elenos Mezginaitės atminimui:
Šiaurinėje bibliotekoje (Pušaloto g. 55) veikia nuotraukų paroda iš asmeninio poetės albumo „Tik atspindys vandenyje“ ir bibliotekoje „Židinys“ – Konkurso „Exlibris E. Mezginaitei“ dalyvių darbų paroda. Nesant galimybei šias parodas galite apžiūrėti virtualiai ELENOS MEZGINAITĖS ERDVĖJE.

Laikas:

  • 2022 m. spalio 20 d. – 2022 m. lapkričio 14 d.